Красиви резултатите от перманентен грим

Цени, риск, ползи от перманентен грим на устните, микропигментация, перманентен очна линия и мигли.

Перманентен Грим - Красота без грижи

Повечето от нас, жените отделяме поне час всяка сутрин за да се погрижим за кожата си и да нанесем всекидневният си грим. И това е основната причина, защо перманентният грим ни изкушава толкова много. Да не ти се налага да тупкаш гъбичката с пудра върху тъмните ми кръгове, да нанасяш гланц за устни или да си правиш отново и отново очната линия. Всичко това би спестило време поне за 3 кафета допълнително сутрин, които са толкова необходими. А личният ми опит е такъв – търпимостта ми към болка е толкова ниска че когато ми чистиха зъбният камък плаках като дете, а относно ангажираността ми – аз все още не мога да реша какво точно искам за закуска, а какво остава за постоянен(перманентен) или полу-постоянен(полу-перманентен) грим.

Всъщност, колко постоянен е перманентният грим?

Аз също като вас съм си задавала тези въпроси преди да стана професионалист. Но в същото време съм и жена която си прави тези процедури на себе си. Затова ще се опитам подробно да ви обясня и да отговоря на въпросите които се въртят в главите ви. Подробно ще ви опиша добрите, лошите и грозните страни на четирите най-често търсени процедури перманентен грим – перманентен грим на вежди, перманентен грим на очна линия, перманентен грим на устни и перманентен грим на мигли.

Най-популярен е перманентен грим на вежди

Перманентен Грим На Вежди - Kircheva Beauty

Да говорим за микроблейдинг на веждите. Виждали сте ги навсякъде в Инстаграм, но какво всъщност представлява процедурата? Това всъщност е поставянето на пигмент във повърхностният слой кожа, почти както при татуировките, но с нож.

Какъв е процесът?

Микроблейдингът или перманентният грим на вежди се извършва с уред който се държи в ръка – това е бръснач или пробивен молив с настройващи се игли в зависимост от това какво избира клиентът. Ако търсеният резултат е меки, прахообразни вежди, се използва пробивният молив с подходящите настройки на иглите за да се вкара пигментация, докато използването на бръснач създава по остри черти. С бръсначът се правят тънки нарези в кожата и се поставя пигментът върху тях като се втриват и се оставят да постоят. От начало до край, целият процес отнема около час и половина.

Недостатъци и недостатъци

За съжаление не може да си направите перманентен грим на вежди в обедната почивка, дови и тя да е повече от час и половина. Защото не трябва да носите никакъв грим или да прекарвате време на слънце за 24 часа.

Цени

Цените започват от 200лв и нямат горна граница. В България, както с много други неща сме късметлии, защото в западните страни достигат до $3000. Но тук имаме добри специалисти, които работят доста по-евтино. Но все пак, не ви съветвам да се доверявате на твърде ниски цени.

Рискове

Перманентен грим на вежди (микроблейдинг) избелява през първите няколко седмици. Затова е лесно да се паникьосате и да се разочаровате от резултатът в началото. Обикновено се правят две сесии за да се получи завършеният вид, който търсите.

Перманентен грим на очна линия

Перманентен Грим на Очна Линия

Аз лично съм правило многократно перманентен грим на очна линия. Ако харесвате видът на по-плътна очна линия, но ви липсва стабилна ръка, тази процедура е за вас. Перманентен грим на очната линия се извършва с така наречената европейска акупунктура, при която се избутва цвят в очната линия, имитирайки по-тъмна горна очна линия, която не се размазва при пот, сълзи, сън или душ.  

Какъв е процесът?

Перманентен грим тип котешко око
Перманентен грим тип котешко око

Отново, перманентният грим на очна линия е вкарване на цвят във кожата. Различните специалисти имат различен стил, като аз лично харесвам тези, които правят възможно най-естествено изглеждаща очна линия. Те биха работили точно по очната линия и дори биха отказали да направят нещо по дебело от това. И тази процедура по перманентен грим отнема около час и половина. Аз категорично препоръчвам да не си правите процедура за перманентен грим тип „котка“, както и постоянна цветна очна линия. Дори черна очна линия на по-бледа кожа не стои естествено и не се препоръчва за перманентен грим, кафявото обикновено е много по-ласкателно и пасва по-добре.

Недостатъци и неудобства

Нищо сериозно няма като опасности и недостатъци, но професионалистите съветват жените, които се подложат на тази процедура да избягват да използват грим (особено маскара) за три цели дни.

Цена: 250лв до 1000лв

Рискове

Има лека опасност от инфекция на окото, ако използвате грим прекалено скоро след процедурата или си втривате нещо в очите. А ако случайно намерите някой, който се съгласи да ви направи този перманентен грим „котешка очна линия“, очаквайте тя да клюмне и да се напука с времето. Така че по-добре отбягвате този вид очна линия.

Перманентен грим на устни – микропигментация

Перманентен грим на устни

Микропигментация, а на английски използват много цветен израз за описанието на тази процедура, превежда се като изчервяване на устните. Както може да си представите, това е просто един красив израз за да се опише същият процес по вкарване на цвят в кожата – в този случай в устните. Перманентният грим на устни се праси с този пробивен молив, който описахме по-горе за перманентен грим на вежди, но тук се използват други специални игли.

Какъв е процесът при устните

Устните са най-чувствителни и това прави процедурата по перманентен грим най-болезнена за повечето жени. Затова обикновено се използва крем за намаляване на чувствителността на устните, който се намазва върху тях и стои 15 минути преди да се започне с процедурата. Не бих препоръчала да се инжектира упойка в устните, защото това може да ги подуе, а това променя „платното“ върху което ще се „рисува“. Това може да подведе специалиста и да се получат незадоволителни резултати.

Обикновено се използват няколко различни комбинации от игли, които се сменят по време на процесът по перманентен грим на устните (микропигментация). Ако подплатяваме устните се използват един тип игли, а ако ги запълваме съвсем друг. Целият процес отнема около 2 часа.

Недостатъци и неудобства

Няма големи недостатъци, но трябва да знаете, че може да се малко… шокирани от резултатът в началото. Естествено розово и телесен цвят са препоръчваните когато говорим за перманентен грим на устни, но понеже през първата седмица от възстановяването се губят от 50% до 75% от цветът, в началото след процедурата устните ви ще изглеждат доста тъмни. Но не се паникьосвайте, това е нормално и те ще изглеждат нежни и красиви, точно както сте ги искали.

Цени

Някой от по скъпите специалисти взимат до 1000лв, но нормалните цени са от 250лв до 500лв.

Рискове свързани с тази процедура

Инфекцията винаги е възможност при правене на подобни козметични процедури. Но по-вероятно е просто да имате леко подуване на устните, особено през първите 48 часа след процедурата.

Перманентен грим на мигли

За бъда напълно честна, това не е процедура която аз правя, както и повечето професионалисти. Откровено казано – не я правете, колкото и да сте изкушени, не го правете.

Какъв е процесът?

Аз лично не съм правила такава процедура, но предполагам че отнема около час, максимум. Никога не бих препоръчала на никой да си прави процедура по перманентен грим на мигли. Не избледнява приятно, както бихте очаквали и при повечето клиенти остава на леки изпъкнали точици, като течна извара. И поради формулата, която е вкарана в кожата на клепачите ви, не може да използвате лазер на по-късен етап за да коригирате нещата.

Неудобства и недостатъци

Няма сериозни неудобства от самият процес, освен че не може да се излагате на слънце в следващите 24 часа след процедурата.

Цени

Ако изобщо намерите кой да ви ги направи, предполагам не би струвало по-скъпо от останалите процедури по перманентен грим.

Рискове при процедурата

Сериозно избледняване, обезцветяване и невъзможност да си правите лазерна процедура на по-късен етап.

Красиви резултатите от перманентен грим
Красиви резултатите от перманентен грим

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *