carbonov piling holliwood peel

Лазерен карбонов пилинг в София и Варна подробно обяснена на разбираем език

Карбоновият пилинг е лека козметична процедура за дълбоко почистване и подмладяване на кожата под въздействието на лазер. Известен е още като „въглероден пилинг“, „холивудски пилинг“ и „лазерен карбонов пилинг“ и за него се използва специален нано-гел на базата на въглерод (въглероден диоксид). Често тази процедура е наричана от специалистите като “карбоново почистване на лице” поради дълбокото почистване на порите и е препоръчвана за употреба при пациенти с акне, но не в острият му стадий. Освен това под действието на лазер се стимулира производството на собствен колаген в епидермиса, поради което кожата придобива еластичност.

Основното предимство на лазерен карбонов пилинг на лице е бързото възстановяване след процедурата. Тя е известна с нежното си въздействие върху кожата и вие може да се възползвате от това е нашето студио в София или Варна. Когато я сравним с други пилинг процедури, лазерният карбонов пилинг има много малко странични ефекти и почти никакви противопоказания. Липсва и болка, а също така има и възможност процедурата да се провежда през цялата година.

Лазерен Карбонов Пилинг

199 лв. за процедура

Пакет от 3 Процедури

499 лв. 3 процедури

Протичане на процедурата лазерен карбонов пилинг в София и Варна

maj i jena hollywood peeling

За да се извърши лазерен карбонов пилинг, козметикът нанася нано-гел, изчаква да изсъхне напълно и след това започва да прилага лазер върху кожата. Следва нанасяне на успокояваща маска. В нашите козметични студия в София и Варна цялата процедура отнема между 45 и 60 минути. За да се постигне най-добрият ефект ние от Кирчева Бюти препоръчваме да се правят 4 или 5 процедури с интервал от седмица или две. Ние ще можем да определим с по-голяма точност, като преценим състоянието на вашата кожа и желаният ефект след лазерен карбонов пилинг.

Как реално действа карбоновият пилинг?

Реално и на практика, когато лазерът взаимодейства с нано-гела, епидермисът се нагрява, въглеродът буквално експлодира и това ексфолира мъртвите клетки. Тази реакция отпушва порите и обновява кожата.

Кога се препоръчва карбоновият пилинг?

Лазерният карбонов пилинг в нашите студия в София и Варна се препоръчва при няколко състояния или несъвършенства на кожата. Ние от Кирчева Бюти ви препоръчваме да го направите при следните кожни проблеми:

 • При първи признаци на стареене;
 • При белези след акне;
 • При силно повишена мазнина на кожата;
 • При матов тен и неравна текстура;
 • При пигментация на петна;
 • При розацея – хронично възпаление на кожата на лицето;
 • При комедони – черни точки;
carbonov piling holliwood peel

Процедурата лазерен карбонов пилинг с въглероден нано-гел реагира перфектно на всички видове кожа, но е най-подходяща за мазна кожа. Това е така защото тя решава няколко важни проблеми, които се появяват при такава кожа. Лазерният карбонов пилинг още известен, като холивудски пилинг намалява себумната секреция, стяга и почиства порите и изравнява релефа след възпаление.

Кога не се препоръчва карбонов пилинг?

Въпреки всички позитиви от лазерният карбонов пилинг и неговата всеобхватност, все пак има и някои противопоказания. Той не се препоръчва в някой от следните случаи, но моля консултирате с лекар за да потвърди:

 • При онкологични заболявания;
 • При бременност и кърмене;
 • При алергия към гел;
 • При диабет;
 • При възпаление на мястото;
 • При други дерматологични заболявания;
 • При химиотерапия или лъчева терапия;
 • При наличието на херпес;
 • При склонност към образуване на келоидни белези – това е когато при вид нараняване на кожата, тя зараства като се разпростира извън рамките на първоначалното увреждане;

Разбира се, както при всеки друг пилинг, така и при лазерният карбонов пилинг могат да се появят някои нежелани реакции. Тук те са много по-малко и обикновено се ограничават до леко зачервяване, сърбеж или лющене. Но процесът по възстановяване може да се съкрати и да не останат никакви следи от тях с подходяща грижа по време на периода на възстановяване. Карбоновият пилинг принципно не може да бъде опасен.

Какви резултати да очаквате след лазерен карбонов пилинг в София или Варна

След курс на процедури за карбонов пилинг в Кирчева Бюти Варна и София, ние Ви обещаваме ефекта на “порцелановата кукла” – а именно да имате гладка и сияйна кожа. Спокойно може да очаквате намаляване на броят на бръчките и подобряване на вашият тен. Това се получава благодарение на въздействието на лазера върху дълбоките слоеве на кожата, което активира процесът на производство на собствен колаген.

strahotna koja sled lazeren karbonov peeling

Също така след лазерен карбонов пилинг в София и Варна можете да видите следните положителни резултати:

 • Ефект против стареене;
 • Изсветляване на старчески петна;
 • Стесняване на порите;
 • Намаляване на комедони;
 • Намаляване на мазния блясък на кожата;

Лазерно карбоново почистване на лицето – кога и как се прави

Лазерният карбонов пилинг е всесезонен. Какво означава това ли? Карбоновият пилинг няма строгите сезонни ограничения, каквито например има химическият пилинг. Но въпреки че дерматолози и козметици по цял свят ни убеждават, че процедурата може да се прави през цялата година, ние от Кирчева Бюти София и Варна все пак Ви препоръчваме да спазвате някои правила за грижа по време на периода на възстановяване.

Лято

Тези страхотни слънчеви дни могат да навредят на нашата кожа. Абсолютно задължително е през периода на активно слънце да използвате слънцезащитният крем. И след карбонов пилинг Вие трябва да бъдете защитени с най-малко SPF 50, за да се избегне появата на точно онези старчески петна, срещу които сте си направили и лазерен карбонов пилинг или почистване. Има много спорове, които може да видите онлайн за това дали въглеродният пилинг (лазерен карбонов пилинг) е вреден или полезен през лятото. Нашият отговар е: няма строга забрана и видими последици.

Пролет

Безопасно ли е лазерният карбонов пилинг да се прави през пролетта? Да разбира се, актуално е по това време на годината, защото кожата се изтощава от дългото отсъствие на слънце и витамини и става матова на цвят. Нашата препоръка е да намерите време и да направите курса от процедури преди втората половина на април, когато слънцето вече става възможно най-активно.

Зима

Зимата е идеалното време за ексфолиране, съответно и за лазерен карбонов пилинг. Кожата има достатъчно време да се възстанови напълно без странични ефекти, като слънце и топлина. Основната поправка е, че кожата трябва да се овлажнява редовно със специални продукти за възстановяване след карбонов пилинг.

Есен

В средите на козметиците и дерматолозите е всеизвестен факт, че химически пилинг се започва от средата на октомври, но лазерният карбонов пилинг, както вече знаем, няма толкова строги ограничения. А от друга страна есента е подходящият сезон да се изравни тенът и о-точно да се направи карбонов пилинги, който през есента действат чудесно и срещу матовия тен.

Период за подготвяне за карбонов пилинг в София и Варна

Когато направите първата си консултация с наш специалист, ние ще тестваме чувствителността на вашата кожа към лекарството и ще преценим като цяло, колко процедури ще са Ви необходими. Точно нощта преди процедурата по лазерен карбонов пилинг в някой от нашите козметични центрове в София или Варна, не се препоръчва използването и почистването на продукти с  абразивни частици.

Протичане на лазерен карбонов пилинг в салон на Кирчева Бюти

За да ви стане още по-ясна процедурата ще влезем в детайли на целият процес от моментът в който стъпите в салон на Кирчева Бюти. Извършването на лазерен карбонов пилинг включва изброените стъпки:

 1. Първо се отстранява гримът, който носите;
 2. Следва дезинфекциране на кожата с антисептик;
 3. Прилага се така важният нано-гел;
 4. Малко се изчаква да изсъхне гелът;
 5. Включваме и лазерът в действие за да лекуваме кожата с него;
 6. Почистваме и отстраняваме каквото е останало от гелът по кожата;
 7. И последно нанасяме успокояваща маска;

Процедурата на лазерен карбонов пилинг или както е станал напоследък известен холивудски пилинг е абсолютно безболезнена и ние можем да ви обещаем, че не причинява никаква болка или дискомфорт на пациентът. Именно поради тази причина карбоновият пилинг не се ограничава до една област на кожата, а той може да се направи на различни части от тялото.

Лице

Както повечето козметични процедури, така и карбоновият пилинг се прави най-често на лице. Той е популярен, защото решава няколко от най-често срещаните проблеми в кожата на лице наведнъж: промени, свързани с възрастта, пигментация, разширени пори, мазна кожа.

Гръб

Карбоновият пилинг може да бъде много ефикасен върху гърбът. Дерматолозите го предписват при наличие на старчески петна и акне в тази област.

Врат

Лазерният карбонов пилинг на шията се препоръчва за борба с остаряването. И по-точно с промените в шията, свързани с възрастта, както и за леко изглаждане на пръстените на Венера.

Гърди

Гърдите са една прекрасна част от човешкото тяло, но те често са предразположени към старчески петна, загуба на тонуса на кожата и акне. А за решаване на всички тези проблеми с една сравнително евтина процедура, сигурно се досещате какво препоръчват дерматолозите – въглероден пилинг, или така вече известният ни лазерен карбонов пилинг в София и Варна.

След процедура – нашите съвети за възстановяване и грижа

Кожата се възстановява доста бързо след въглероден пилинг или както професионално се нарича лазерен карбонов пилинг. Съвсем нормално е още на следващия ден практически да няма и следи от процедурата. Но все пак нима някои правила които си струва да следвате:

 • Не е задължително но все пак избягвайте пряка слънчева светлина и не забравяйте да използвате слънцезащитен крем;
 • не посещавайте басейни, баня или сауна;
 • в денят след процедурата е по-добре да се въздържате от използването на козметика;
 • за известно време престанете да използвате козметика, съдържаща алкохол;

Много рядко има усложнения след лазерен карбонов пилинг и те често са възникнали от неспазване на тези прости правила. Освен това ние ще ви препоръчаме специални продукти за по-бързо възстановяване на вашата кожата след процедурата.

Дали може да си направите карбонов пилинг у дома?

След като научиха за всички тези позитиви и много малко негативи на холивудският пилинг, много хора правят грешката да вярват, че основният герой в процеса е нано-гелът, който може лесно и безопасно да се използва у дома. Но изпускат същността на процедурата, която е въздействието на лазер върху въглероден гел. Именно той стартира процесите на обновяване на кожата. Следователно е практически невъзможно да се направи лазерен карбонов пилинг у дома, без да имате скъпата техника и самият лазер.

Като цяло продуктите които се използват за домашна грижа са в пъти по слаби с цел безопасност. Концентрацията на активни вещества в продуктите, които се използват в козметични салони, е няколко пъти по-висока от тези за домашно ползване. Това е у доказателството, че този вид процедури трябва да се извършват под наблюдението на специалист. Ако все пак искате нашето мнение какво може да направите сами в къщи, то използвате пилинг, продаван в обикновените магазини за козметика. Те гарантирано от производителят няма да навредят на кожата ви.

Кое е за предпочитане – Лазерен карбонов пилинг или Химически пилинг?

Отговорът не е толкова прост и еднозначен колкото повечето хора очакват. Много зависи от сезонът, желания ефект и реакцията на кожата. Можете да разгледате много снимки преди и след карбонови пилинг, за да видите разликата. Факт е че химическият пилинг може да бъде по-ефективен, тъй като може да проникне в по-дълбоките слоеве на кожата. Но, както вече обяснихме, има строги сезонни ограничения – от октомври до април. А от другата страна почистването на лицето с въглен е достъпно.

Друга гледна точка е, че след химически пилинг, кожата има дълъг процес на възстановяване. Докато след лазерен карбонов пилинг в София или Варна още на следващия ден практически няма да има следа от процедурата.

Третата гледна точка е болезнеността. И двете процедури на практика са безболезнени. Но при химическият пилинг, когато се прилага разтвор ще се усети леко парене.