Permanent Makeup vs Microblading

Сигурно сте виждали снимки на двете процедури и без значение колко дълго ги съзерцавате не можете наистина да видите каква е разликата между перманентен грим и микроблейдинг. Ако се чувствате така, няма проблем, ние ще ви помогнем.

Перманентен грим и микроблейдинг може да изглеждат като едно и също нещо, но в действителност са много различни процедури. И двете са вид козметична татуировка, практика, която е използвана от много години и използва татуирането или пигментацията на епидермиса за да достигне резултат като грим.

За много хора, които не знаят много по темата, козметичната татуировка изглежда като суета, но съвсем реално тя много повече от това. Много хора с косопад, белези, плешивост, генетични аномалии и дори рак се обръщат към козметичните татуировки за да се чувстват по-добре и уверени във външният си вид. Въпреки различията между перманентен грим и микроблейдинг, и двете процедури могат да подобрят външният вид без значение от причините.

Има три основни разлики между перманентен грим и микроблейдинг:

  • Въпреки че перманентният грим не е вечен или истински перманентен, той все пак е по-траен в сравнение с микроблейдинг. Той може да издържи до 3 години, в зависимост от човека и неговата кожа.
  • Перманентен грим може да се прави на очната линия, устните и веждите. Микроблейдинг се прави само на веждите.
  • Перманентен грим се прави с електрически захранена машинка, която наподобява обикновените такива използвана от татуист. За микрооблейдинг се използва скалпел, който няма нужда от батерии или електричество.

Нека да опишем малко по-подробно всяка от процедурите за да станат по-ясни разликите между микроблейдинг и перманентен грим.

Перманентен грим

eyebrows-microblading-vs-tattoo

Перманентният грим, както най-често се нарича, е вид козметична процедура, при която се използва игла и татуировъчна машина за да се вкара пигмент в кожата с цел да се подобрят визуално черти на лицето. Най-често това са очна линия, устни и вежди. Възможно е също да се направи перманентен грим на сенки или пудра, но това са значително по-редки процедури. Може да попаднете и на няколко други имена, които се използват за същата процедура по перманентен грим – интрадермална пигментация, микропигментация и перманентна козметика.

Жените са значително по-големият консуматор на перманентен грим, но и мъже прибягват до тази процедура. Някога чували ли сте за пигментация на скалпа? Както и да е, повечето жени прибягват до перманентен грим за да спестят време за ежедневно гримиране. Лесно е да се изчисли, колко много отнема да се нанесе грим всеки ден. Перманентен грим означава, че ще се събуждате всяка сутрин гримирани и ще имате поне 15-20 минути повече свободни време за други неща. Затова е лесен избор за много жени които харесват да имат грим по себе си.

Има разнообразие от различни форми и стилове, които могат да се използват при перманентният грим. Някои козметици използват предварително изработени шаблони за да очертаят формата на веждите. Това обикновено не се препоръчва от специалистите, защото шаблоните не са направени и съобразени с лицето на конкретният клиент. Други козметици, които извършват перманентен грим отделят значително време за измерване на веждите на клиента и определяне на най-добрата форма подходяща за него. Във всеки случай, отговорните и акредитирани специалисти ще прекарат време с клиента за консултация, където те ще нарисуват няколко варианта и ще изпробват различни цветове преди процедурата по перманентен грим за да се уверят че клиентът ще е щастлив с крайният резултат. Запълването може да бъде солидно или на косъмчета, което да изглежда по-естествено.

Перманентният грим е много популярен в цял свят. Просто влезте в Инстаграм и потърсете #permanentmakeup и ще видите за какво говорим. Има милиони постове в този хаштаг. Много красавици го използват включително известни личности и манекенки.

Permanent-Makeup

В западните държави и особено в Америка, манията по перманентен грим може би се разпространява по-бавно, защото е имало известен страх по това колко перманентен(постоянен) е. Ако сте маниак на тема грим, може да ви притеснява фактът, че трябва да сте с определен цвят и форма на грим за толкова дълго време, но не би трябвало да е така.

Ако например си направите перманентен грим на очна линия и решите, че искате да смените цветът или формата в зависимост от поводът на гримиране, може да започнете, като си направите много мека линия между миглите за да придадете на очите си малко повече дълбочина.

Въпреки че повечето хора избират естествено изглеждащи цветове и форми на очна линия, когато си правят перманентен грим, крайният резултат върху външният вид на всеки зависи от техните предпочитания и не би трябвало да бъде единственото по което да се съди за даден естет дали е добър или лош.

Като постоянен, перманентен грим, много хора ги е страх от него, защото моментално им изниква гледка на вежди нарисувани от 5 годишно дете с скалпел в ръка. Никой не иска да има това на лицето си, перманентно.

Винаги най-лошият сценарий, който може човек да си представи, дава лоша репутация на нещата. Но перманентният грим е предназначен да изглежда натурално и естествено, и е не е толкова постоянен колкото бихте си помислили. Естествено, както при всичко и тук зависи от различният човек колко ще издържи, но повечето хора, биха имали нужда от няколко корекции след няколко години след първоначалната процедура.

Микроблейдинг

Микроблейдингът е набрал невероятна популярност напоследък и то заслужено. Говорили сме ви и преди за предимствата на микроблейдингът на вежди и както перманентният грим, така и микроблейдингът е козметична процедура предназначена да подобри най-важната от лицевите ви черти – тези на вашите вежди.

Microblading

Вероятно една от причините микроблейдингът да се наслаждава на такъв успех и популярност напоследък е, че е сравнително нова техника. Микроблейдингът е процедура, която противоположно на перманентният грим е полу-перманентна, което означава че може да издържи до 3 години, но след това ще започне да изчезва. Причината за да трае по-малко от перманентният грим е, че се използва ръчен инструмент. Докато специалистите, правещи перманентен грим използвам електрическа машина, подобна на тази използвана от обикновен татуист, микроблейдингът е просто ръчен инструмент с интересен скалпел.

Ръчният инструмент позволява на специалиста да направи много прецизни, повърхностни разрези на веждите, които следват посоката на косъмчетата.

Важно е да се отбележи, че докато майкроблейдингът цели да покаже колко естествено може да изглежда, специалистите по перманентен грим са постигали същият резултат на естествен вид от години. Всичко опира до техниката за да се оформят веждите да изглеждат по-добре

Изводи относно разликите и приликите между микроблейдинг и перманентен грим

Има множество статии в интернет пространството и различни видеа, които неправилно наричат перманентният грим, микроблейдинг. Надявам се че след вече можете да забележите тези разлики и можете да обясните на приятелките си каква е разликата между двете процедури. Ако сте заинтересувани да си направите микроблейдинг или перманентен грим, би трябвало вече да сте способни да обясните точно какво искате да постигнете.

Един полезен съвет от мен: Ако това е първият ви път, когато си правите козметична татуировка, може би е най-добре да започнете с микроблейдинг на вежди. По този начин ще усетите какво означава да имате перфектни вежди 24 часа в денонощието и не поемате вечен ангажимент ако се окаже, че не сте задоволена от резултатът на 100 процента. Все пак, ако се въодушевена от своите вежди, не забравяйте, че сте си направили микроблейдинг а не перманентен грим и той ще избледнее с времето. Когато повторно решите да си направите такава процедура, може да изберете перманентен грим и тогава резултатът ще трае по-дълго от микроблейдингът.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *