Mikrobleyding

Как наистина се чувства микроблейдингът, дали работи и струва ли си? Подсказка: ДА

Mikrobleyding

Ще се опитам в повече подробности да ви обясня какво точно е микроблейдинг и да отговоря на въпросите, които повечето от нас си задават, когато обмислят дали да се подложат на тази процедура във Варна или София. Сигурно и вие като мен, сте прекарали множество часове в гледане на тези снимки, преди и след в Инстаграм, които са безкрайни.

Прочетете и моята статия за разликата между разликата между перманентен грим и микроблейдинг.

Микроблейдингът може да се нарече полу-перманентна тайна за фалшифицирането на по-пълни вежди, които изглеждат напълно естествени. Това може да се окаже просто и безпроблемното решение на проблема да прекарвате часове с молив във веждите си, само за да получите напълно нежеланата форма.

Всичко което трябва да знаете за Микроблейдингът

Какво е Микроблейдинг?

Микроблейдингът е вид архитектура на веждите. Всичко е свързано със създаването на най-добрата форма за всяко лице – изцяло по индивидуален подход за всеки клиент.

Процесът по микроблейдинг е много прецизен благодарение на използвания инструмент, който на практика прилича на писалка с наклонено острие с 10-12 малки игли в края. Тези игли не проникват през кожата, а само деликатно надраскват повърхността , подобно на порязване от хартия.

Иглата на инструмента за микроблейдинг много фино имплантира медицински пигмент върху епидермисния слой за кожата с леки одрасквания, като от перо. Това създава фини, реалистични и естествени реснички с тънкостта на косъм.

Как се различават веждите с Микроблейдинг от татуирането на веждите?

Микроблейдингът, за разлика от татуирането, не е в дълбокия слой на кожата, а по-скоро на повърхността. Това не е постоянно, перманентно и цветът избледнява в рамките на 18 месеца.

Тънките като косъмчета реснички са много по-естествени и по-фини от всяка татуировка и перманентен грим, тъй като се използва ръчна игла / скалпел. При микроблейдингът Варна няма електрическо приспособление, което да прониква дълбоко. Следователно има по-скоро шум от надраскване, отколкото бръмчене на пистолет за татуировки, който пробива кожата толкова дълбоко.

Може ли да си алергичен към Микроблейдинг

Има хора, които са чувствителни и алергични към някои пигменти, но според моя опит това е изключително рядко. Винаги се прави тест за да се провери, дали не сте алергичен преди процедура по Микроблейдинг в София или Варна.

Микроблейдинг цена във Варна и София?

Микроблейдинг цените във Варна и София варират от 200лв до 400лв. Това обикновено включва консултация, предварителна/подготвителна процедура, както и корекция 6-8 седмици след процедурата. Нашата микроблейдинг цена може да видите на тази страница.

Какво всъщност се случва когато си правите Микроблейдинг на веждите

Микроблейдинг преди и след

1. Оформя се областта на веждите, като се третират косъмчетата, почиства се мястото и се подготвя за процедурата

2. Изтръпване – това отнема 40 минути с помощта на локален мехлем. Докато това работи със своята обезболяваща магия, се показват образците на цветовете на клиента и се обсъжда най-добрият нюанс за желания от тях вид.

3. 10 минути преди изтръпващият крем да започне да работи, се използват инструменти, за да се измери областта около веждите, като се вземе в предвид формата на лицето, симетрията, чертите на лицето и т.н.“

4. След това се започва с процеса на пронизване – нежно се имплантира пигмент чрез леки прорязвания с теглото на перо. Всяко прорязване е повърхностна линия в кожата, където цветният пигмент прониква и се утаява след това. Ако има някакъв дискомфорт на този етап, се добавя още един бърз слой обезболяващ крем към зоната, който да влезе в сила до 5 минути.

5. Добавя се последен слой пигмент, който остава за 5 минути. След това се почиства мястото и „Воала“ – красиви вежди!

6. След 6-8 седмици има сесия за допълване и коригиране, за да се запълнят пропуските, където пигментът не е влязъл или заздравял правилно.

Защо има процедура по допълване и коригиране и кога се прави тя?

Процедурата по допълване на микроблейдингът се прави след 6-8 седмици. Това е времето, в което може да се оценят първите стъпки и да се добавят всякакви следващи щрихи и да се добави по-тъмен пигмент, ако е предпочитан.

Какво се случва междувременно?

Ще трябва да следвате инструкциите за последващи грижи след микроблейдинг (вж. по-долу) и да избягвате всякакви скубене или надраскване. Веждите ви ще започнат да се лекуват, подобно на татуировка, която може да причини дразнене, но е напълно нормално.

През следващите десетина дни веждите ви ще променят цвета си, може да станат люспести и да изглеждат като избледнели, но това е напълно нормално. Нормално е и да се появят микроблейдинг корички, които ще паднат след време. Те ще разкрият окончателния си цвят и форма след около 30 дни. След това могат да бъдат допълнени на втората сесия, наричана още допълване или коригиране на микроблейдинг.

Как да разберете каква форма на вежди да изберете? Да донеса ли снимки?

Клиентите са добре дошли да представят снимки на стила на веждите, който им харесва, или да дойдат с грима на веждите, който обикновено си правят в ежедневието си.

Избиране на правилния цвят микроблейдинг

Хората често искат по-тъмно цвят, отколкото реално се нуждаят. Винаги е по-добре да използвате малко по-естествен цвят микроблейдинг във Варна и София – ако не ви устройва можете да добавите още в сесията за допълване и коригиране за по-тъмен цвят.

Взима се в предвид цветът на косата ви, цветът на очите и тона на кожата, като се използва диаграмата на Fitzpatrick, която също се съобразява и с това как ще се промени кожата ви при излагане на слънце и т.н., за да осигури правилният избор на цветен пигмент.

Изберете правилната форма микроблейдинг

Измерват се веждите ви с помощта на специален метър за микроблейдинг, за да се избере перфектната форма на веждите, която е индивидуална за всеки клиент. Въз основа на това се прави финалната форма.

Колко дълго трае микроблейдингът?

Микроблейдингът в София и Варна може да издържи между 12 и 18 месеца, но дълголетието на пигмента ще зависи от вашия тип кожа.

Хората с малко по-мазна кожа са склонни да издържат около 12 месеца, преди да се нуждаят от допълване, но тези с нормална кожа могат да издържат до 18 месеца.

Веждите ви в крайна сметка ще избледнеят, ако не продължите с попълването на всеки 18 месеца, приблизително. Не остават белези или избледняване на пигменти, така че няма да си личи че сте ги оставили да избледнеят.

Боли ли микроблейдингът?

Не би могло да се определи, като болка, а по-скоро като усещане. Самият процес не е болезнен благодарение на обезболяващия мехлем, който се прилага. Понякога звукът на острието е по-плашещ за хората – малък звук от одраскване.

Целият процес по правене на микроблейдинг във Варна и София на вежди е много бърз – всъщност изтръпването отнема по-голямата част от времето (50 минути), не сте под иглата през целите 2 часа.

Може ли да се премахне микроблейдинг на вежди?

Да – използваният пигмент не оставя белези или обезцветяване и може да се използва физиологичен разтвор, за да се премахне микроблейдинг на вежди.

Много е важно да се знае и разберете, че веждите ще бъдат с до 40% по-тъмни през първите 7-10 дни по време на лечебния процес, когато може да се образуват микроблейдинг корички и  да се образуват и люспи.

Случва се дамите да си тръгнат от студиото и два дни по-късно да бъдат ужасени, че веждите им са твърде тъмни. Но, бъдете търпеливи – тъй като това е напълно нормално! След 7 до 10 дни ще започнете да виждате окончателното оцветяване.

Микроблейдингът – какво да правим и какво не

Преди процедурата:

 1. Не скубете, не почиствайте, не правете кола маска и не правете електролиза една седмица преди процедурата по микроблейдинг на вежди.
 2. Не ходете на солариум и не се излагайте на пряка слънчева светлина две седмици преди процедурата.
 3. Не правете никакъв тип лицеви масажи или пилинг две седмици преди това.
 4. Спрете да използвате каквито и да било продукти с ретинол или витамин А един месец преди процедурата по микроблейдинг на вежди.
 5. Без упражнения през този ден.
 6. Не си слагайте ботокс три седмици преди това.
 7. Не приемайте рибено масло или витамин Е една седмица преди това (това са естествени разредители на кръвта).
 8. Не оцветявайте веждите си три дни преди това.

В деня на процедурата

 1. Не пийте алкохол 24-48 часа преди резервацията ви за микроблейдинг на вежди.
 2. Не пийте кафе 2 часа преди това.
 3. Не приемайте аспирин или ибупрофен 24 часа преди процедурата.

Правилата след Микроблейдинг

Дни 1-7 след процедурата

 1. Внимателно измивайте веждите си всяка сутрин и вечер с вода и антибактериален сапун. Уверете се, че целият сапун е изплакнат и изсушен, като внимателно потупвате с кърпа. Това няма да премахне пигмента.

НЕ използвайте почистващи препарати, съдържащи киселини или ексфолианти.

 1. Нанасяйте много малко количество кокосово или шипково масло върху всяка вежда сутрин и вечер.

Неща, които трябва да обмислите, след като веждите ви са с микроблейдинг

Фази на микроблейдинг
 • Използвайте чиста калъфка за възглавници
 • Без скубене!
 • Без процедури за лице, ботокс или пилинг в продължение на 4 седмици
 • Избягвайте упражнения за 1 седмица
 • Избягвайте прякото слънце за 1 седмица
 • Избягвайте дългите, парещи душове в продължение на 10 дни
 • Избягвайте плуването в продължение на 10 дни
 • Не носете никакъв грим и не използвайте грижа за кожата на веждите си, докато не се излекуват.
 • Не забравяйте, че веждите ви не са завършени едва до втората, коригираща и допълваща сесия.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *